Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині через напад бойовиків загинув український військовий – Москаль


Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

Внаслідок бойового зіткнення під Бахмуткою Луганської області вбитий один український військовослужбовець, поранено п’ятеро бійців, підбиті одна БМП і два БТР, повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

«Обстріл нашого блокпосту триває, бойовики стріляють із танків, гранатометів і ПТУР (протитанкових керованих ракет). Знищити вогнем у відповідь позиції бойовиків важко, оскільки вони окопалися в лісовому масиві)», – цитує Москаля його персональний сайт.

За словами голови ОДА, у район бойового зіткнення прибули представники ОБСЄ, однак безпосередньо до місця бою вони наблизитися не можуть через постійний обстріл.

Представники ОБСЄ підняли свій прапор і ведуть телефонні переговори з керівництвом «ЛНР» щодо припинення вогню, йдеться у повідомленні. «На нашу думку, такі переговори безперспективні, оскільки терористи, що обстрілюють наших військових, «ЛНР» не підкорюються, а діють на власний розсуд», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні Москаль повідомив, що бойовики розпочали атаку на 31-й та 32-й блокпости Нацгвардії в районі села Бахмутка на Луганщині.

З 5 вересня на сході України діє перемир’я, проте обстріли тривають і за цей час загинули понад 330 людей.

XS
SM
MD
LG