Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкривають виставку дитячого малюнка, присвячену сучасним політичним подіям


Як діти з Дніпропетровська бачать сьогодення України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00

Як діти з Дніпропетровська бачать сьогодення України

У Дніпропетровському художньому музеї сьогодні відкрили виставку дитячого патріотичного малюнка «Слава Україні!». Вихованці 8 шкіл естетичного виховання міста представили в експозицію близько 70 робіт.

За словами організаторів, у сучасній Україні дитячий малюнок став символом миру й оберегом для військових у зоні АТО: дитячі твори бійці носять під шоломами, вірячи, що вони можуть уберегти від кулі. Найкращі роботи дітей віком від 9 до 16 років, присвячені останнім подіям в Україні – зимовому Майдану та війні на Сході, у Дніпропетровську вирішили представити загалові.

Як зазначила директор Дніпропетровської дитячої художньої школи № 2 Ольга Бойченко, яка виступила ініціатором і організатором заходу, останнім часом в образотворчих роботах дітей з’явились нові теми і герої – це українські солдати, матері, які моляться за Україну, янголи, що бережуть мир.

Як повідомила Ольга Бойченко, упродовж літа вихованці художніх шкіл Дніпропетровщини створювали малюнки й писали листи бійцям у зону АТО, а у вересні – ходили до лікарень та шпиталів, щоб малювати портрети поранених бійців-героїв «з натури».

Як кажуть організатори, ця виставка дитячих робіт спрямована на виховання патріотизму, любові до рідного краю та підтримку обдарованих дітей. Опісля її проведення дитячі малюнки планують відправити до зони АТО або подарувати пораненим військовим у шпиталі. Виставка «Слава Україні!» працюватиме до 2 листопада.

XS
SM
MD
LG