Доступність посилання

ТОП новини

Події біля Верховної Ради і на Банковій сплановані у Кремлі – Шкіряк


Зорян Шкіряк
Зорян Шкіряк

Сутичка біля Верховної Ради і протест строковиків Національної гвардії – це технології Кремля, заявив в ефірі Радіо Свобода радник голови МВС Зорян Шкіряк.

За його словами, провокації влаштовані не випадково саме перед зустріччю у Мілані президентів України та Росії, а для того, щоб «послабити позиції Києва і посилити позиції Кремля».

За словами Шкіряка, до цієї технології були залучені і деякі політичні сили, які пробують використовувати такі речі для підвищення власного рейтингу.

Провокації, за словами радника міністра, влаштовані не просто для картинки російських телеканалів, а й для збурення ситуації в країні. Але цей план провалився, заявляє Зорян Шкіряк. За його даними, станом на ранок під вартою залишалося 10 учасників бійки під Верховною Радою. Їм інкримінують хуліганство.

Вчора біля будівлі Верховної Ради невідомі кидали вибухові пакети, петарди, каміння у міліцію, також були сутички з правоохоронцями. У будівлі парламенту прострелені вікна. Міліція затримала 50 учасників провокацій біля будівлі Верховної Ради. 15 правоохоронців постраждали в результаті сутичок.

Кілька сотень солдатів-строковиків Національної гвардії (колишніх Внутрішніх військ МВС) пікетували 13 жовтня адміністрацію президента з вимогою звільнення в запас. Як кажуть військовослужбовці, вони відслужили понад 1,5 року, тобто більш як на півроку «переслужили» річний термін, що, за їхніми словами, не передбачено законом.

XS
SM
MD
LG