Доступність посилання

ТОП новини

Заощаджуючи енергію, ми боремось з Путіним – міністр енергетики Британії


Володимир Путін
Володимир Путін

Олесь Ковач

Лондон – Британський міністр енергетики Ед Дейві заявив, що несерйозне ставлення британців до заощадження енергії означає їхнє несерйозне ставлення до протидії енергетичним погрозам Кремля. Згідно з британським міністром, британські власники житла можуть докласти своїх зусиль у боротьбі проти російських погроз в енергетичній сфері. Міністр Ед Дейві зазначив, що заощадження енергії у домівках допомогло б Британії та Європі подолати певну енергетичну залежність від Росії, а також зменшити можливість тиску російського президента Путіна.

Міністр енергетики Сполученого Королівства Ед Дейві висловив підтримку спроб британського прем’єра Дейвіда Камерона у плані переконання інших держав-членів Європейського союзу долучитися і підписати протокол зі зменшення викидів вуглецю до 2030 року, який буде винесено на спеціальний саміт наприкінці жовтня.

У такий спосіб, на думку міністра Дейві, можна буде приборкати активні намагання Росії розповсюдити свій вплив на Британію та Європу, зменшивши попит на нафту і газ із тієї країни.

На запитання, яке Еду Дейві було поставлено під час прес-конференції, чи ті британці та європейці, які розумно заощаджуватимуть енергію, у такий спосіб допомагатимуть боротися з Путіним, британський міністр енергетики відповів: «Абсолютно!»

Якщо ви не ставитесь серйозно до заощадження енергії, ви тоді не ставитесь серйозно до відбиття кремлівської енергетичної агресії
Едвард Дейві

«Якщо ви не ставитесь серйозно до заощадження енергії, до атомної енергетики, до відновлюваних джерел і до єдиного енергетичного ринку, ви тоді не ставитесь серйозно до зусиль у плані відбиття кремлівської енергетичної агресії», – заявив Едвард Дейві.

Дейві є членом Ради національної безпеки Британії. Виступаючи на заході агенції Bloomberg у лондонському Сіті, він наголосив на реальній загрозі, що її становить енергетична політика Росії.

Він також наголосив, що енергетика відіграє надзвичайно важливу роль у намаганні Кремля здійснити свій вплив у Європі. І ці намагання, на думку міністра, залишаються без належної уваги з боку Європи.

Міністр Дейві також зазначив, що у поведінці Путіна простежується певна тенденція, яка бере початок із кібернападів на Естонію у 2007 році, агресії у Грузії, і того, що всі можуть бачити нині у Криму та південно-східній Україні.

Британський урядовець також додав, що Росія має чітко виражений підхід до того, в який спосіб вона здійснює свою агресію щодо Євросоюзу, використовуючи низку погроз – військову, економічну, енергетичну, комунікаційну і навіть культурну.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG