Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі ОБСЄ: бойовики оточили й обстріляли блокпост силовиків на Луганщині


Бойовики оточили і напали в понеділок на український військовий блокпост за 40 кілометрів на північний захід від Луганська, є інформація про 12 загиблих і поранених українських військових, дані про двох із яких підтверджують спостерігачі спеціальної місії ОБСЄ. Про це йдеться в повідомленні на сайті ОБСЄ.

«Увечері 13 жовтня український офіцер розповів місії, що збройні сили, які входять до сфери управління «ЛНР», просунулися у напрямку українського військового блокпосту між Хорошим і Сміливим (за 40 кілометрів на північний захід Луганська), а також висунули українським солдатам ультиматум: або здатися, або приймати бій», – мовиться в повідомленні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Пізніше, мовиться в повідомленні, командир українських силовиків біля Фрунзе, що за 45 кілометрів на північний захід від Луганська, розповів членам місії, що блокпост між Хорошим і Смілим був оточений силами «ЛНР». «Він сказав, що конвой підкріплення у складі трьох БТР потрапив у засідку «ЛНР» за 2,7 кілометра на захід від Смілого, внаслідок чого, за його словами, 12 українських військових убито й поранено, спалено два БТР, що залишилися на місці події», – мовиться у звіті.

Після цього, інформують у місії, українські військові зробили невдалу спробу евакуації загиблих і поранених за участю танків і двох БТР.

«Місія звернулася до «ЛНР» і отримала обіцянку, що поранених буде евакуйовано «ЛНР» за умови, що їм буде надано відповідне лікування», – мовиться в повідомленні.

Спостерігачі заявляють, що бачили на місці події двох поранених українських бійців і чотири спалені БТР.

Крім того, у місії заявляють, що бачили сліди свіжого мінометного обстрілу біля оточеного блокпосту українських силовиків, за один кілометр від села Сміле.

У прес-центрі АТО раніше сьогодні заявили, що ситуація на блокпосту, розташованому в Луганській області в районі автодороги Бахмутка, складна, але контрольована. Перед цим голова Луганської обласної держадміністрації Геннадій Москаль повідомив, що два блокпости поблизу Бахмутки оточили бойовики «Війська донського». За його словами, відомо, що в оточенні опинилися 112 бійців Збройних сил і Нацгвардії.

У Раді національної безпеки й оборони України заявили, що оточенням ситуацію назвати не можна.

XS
SM
MD
LG