Доступність посилання

ТОП новини

Український консул зустрівся з льотчицею Савченко – Клімкін


Надія Савченко
Надія Савченко

Влада Росії допустила українського консула до української льотчиці Надії Савченко, повідомив глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін.

«Наш консул нарешті зміг зустрітися із Савченко в місці її теперішнього тримання. Вона почувається добре», – написав він у своєму Twitter.

Подробиць Клімкін не навів.

На початку цього тижня у Слідчому комітеті Росії повідомили, що Савченко доправили до лікарні для проходження стаціонарної психолого-психіатричної експертизи.

Слідчі заявили, що експертиза триватиме до 30 діб і тому Савченко не може бути доставлена до суду, де 13 мала розглядатися скарга її захисту на проведення експертизи. Засідання перенесли на 11 листопада – на час після завершення експертизи.

У Росії українську льотчицю-офіцера, яка брала участь в антитерористичній операції як доброволець, звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів, які перебували в Україні нелегально і в лавах сепаратистів висвітлювали їхні напади на українських силовиків.

Савченко взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, незаконно перевезли через кордон і влаштували її передачу російським силовикам. За даними захисту, вона потрапила в полон іще до загибелі росіян і тому не могла бути причетною до цього.

XS
SM
MD
LG