Доступність посилання

ТОП новини

СБУ відкрила справу щодо бойовиків «ДНР» та «ЛНР» за злочини проти людяності


Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо бойовиків угруповань «ДНР» і «ЛНР», які в Україні визнані терористичними, за злочини проти людяності. Про це заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, повідомляє прес-служба відомства.

«На основі масових свідчень і встановлених фактичних доказів скоєння бойовиками так званих «ДНР» і «ЛНР» злочинів проти миру та безпеки людства СБУ розпочато кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України про вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням, а також захопленими у полон військовослужбовцями, що виявилися у застосуванні до військовослужбовців та цивільного населення тортур, мордування, вигнання цивільного населення для примусових робіт, розграбування національних цінностей на захопленій території», – йдеться у повідомленні.

Раніше СБУ оприлюднила карту злочинів проти людяності на території Луганської та Донецької областей. На ній позначено 26 місць розташування в’язниць, виявлені місця тортур, розстрілів, масових поховань мирних мешканців.

XS
SM
MD
LG