Доступність посилання

ТОП новини

Президент доручає розробити Національну стратегію у сфері прав людини


Президент Петро Порошенко доручив сьогодні Кабінетові міністрів забезпечити розроблення проекту Національної стратегії у сфері прав людини і подати його на розгляд до 1 січня 2015 року.

До розроблення проекту мають залучити представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, провідних українських учених і міжнародних експертів, із урахуванням міжнародного досвіду, мовиться в указі президента.

Метою цього Порошенко називає вдосконалення правових та організаційних засад у сфері прав людини, створення дієвого механізму всебічного забезпечення в Україні прав і свобод людини і громадянина.

Україна зазнавала значної критики з огляду на становище з правами людини за попередньої влади президента Віктора Януковича. Останнім часом теж лунає певна критика дій України, в першу чергу щодо порушень у зоні антитерористичної операції. Головні застереження стосуються діяльності проросійських сепаратистів у частині Донбасу, а також окупаційної російської влади в анексованому Криму.

XS
SM
MD
LG