Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську ремонтують військову техніку з зони АТО


У Дніпропетровську сьогодні передали військовим-учасникам антитерористичної операції першу одиницю бронетехніки, відремонтовану на місцевому тепловозоремонтному заводі.

За словами керівництва підприємства, завод розробив і запропонував обласній владі програму ремонту, відновлення та модернізації бронетанкової техніки, що прибуває із зони бойових дій. Після затвердження в облдержадміністрації на підприємство надійшли перші замовлення від військових підрозділів.

Як розповіли на підприємстві, ремонт бронетехніки здійснюється в одному з цехів: тут працюють майстри з багаторічним досвідом. Фінансує програму Фонд оборони країни, який поповнюється за рахунок добровільних пожертв бізнесменів з усієї України та з-за кордону, а також звичайних громадян, отож бюджетних коштів на ремонт не використовують.

Першу бойову машину піхоти, відновлену на заводі, урочисто передали бійцям 93-ї механізованої бригади. Днями вона відправиться в зону АТО.

Майстри також взяли у військових на ремонт іще одну бойову машину піхоти, танк Т-64, бойову машину десанту і 7 зенітно-ракетних комплексів «Тунгуска 2М», які побували в боях.

Вони також планують разом із науковцями зайнятись модернізацією української бронетехніки.

XS
SM
MD
LG