Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко готовий прийняти у Білорусі всіх українців, які захочуть переїхати


Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність прийняти в Білорусі всіх українців, які захочуть приїхати жити і працювати. Із такою заявою білоруський лідер виступив на зустрічі з керівництвом «Мотор Січ» із Запоріжжя.

«Прошу, щоб ви не виходили з нинішньої ситуації, ось важкувато десь в Україні, треба через Білорусь працювати з Росією. Я це навіть не приховую, це правильно. Я і президенту Росії сказав: «Буду запрошувати всіх українців, які до мене приїдуть, жити, працювати з нами, через нас з вами. І ви повинні це розуміти». І відторгнення цього не було», – сказав цитує Лукашенка агентство «БелТА».

За його словами, знає про це і керівництво України. «Я їм просто про це теж казав. І коли вони намагалися зі мною сперечатися, я дуже жорстко на це реагував», – сказав Лукашенко.

Минулого місяця у столиці Білорусі, Мінську, відувался зустрічі контактної групи щодо ситуації в Україні.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання, перший пункт якого, зокрема, передбачав негайне припинення вогню на сході України.

19 вересня учасники контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі підписали в Мінську меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня. Документ складається з 9 пунктів і передбачає, зокрема, заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій, виведення всіх іноземних збройних формувань із території України, в тому числі всіх так званих найманців.

Водночас українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні режиму припинення вогню.

За повідомленням ООН, з моменту оголошення перемир’я, на Донбасі загинула щонайменше 331 людина.

XS
SM
MD
LG