Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони виділило 3 мільйони гривень на виготовлення солдатських жетонів


Міністерство оборони України виділило три мільйони гривень на виготовлення персональних солдатських жетонів, які отримає кожен учасник бойових дій на Донбасі. Про це повідомив керівник проекту цивільно-військового співробітництва Міноборони Олексій Ноздрачов.

«Зараз формуються або доукомплектовуються підрозділи, які у першу чергу отримають ці жетони. Я не можу дати вам точну дату, коли всі військові будуть забезпечені. Але така робота ведеться і вона буде продовжуватись доти, доки ми виконуємо різні завдання в АТО і у майбутній розбудові Збройних сил України», – сказав він.

Полковник Ноздрачов визнав, що відсутність персональних жетонів ускладнює, серед іншого, ідентифікацію останків загиблих українських бійців у зоні АТО. Наразі ідентифікацію проводять у лабораторіях міністерства внутрішніх справ у Дніпропетровську, Запоріжжі, Києві на основі тестів ДНК. На сьогодні, зразки ДНК експертам передали понад 500 українців, чиї родичі вважаються такими, що зникли безвісти на сході країни, повідомив голова правління всеукраїнського громадського об’єднання «Союз «Народна пам’ять», керівник пошукової місії «Чорний тюльпан» Ярослав Жилкін.

Гуманітарна місія «Чорний тюльпан» провадить пошук, ексгумацію й евакуацію тіл українських військових у зоні АТО, за сорок днів роботи виявили і вивезли понад 150 останків.

Їх було передано командуванню ЗСУ для проведення ідентифікації і поховання, повідомив журналістам Жилкін.

XS
SM
MD
LG