Доступність посилання

ТОП новини

Путін таки домігся зустрічі з Меркель у Мілані після свого запізнення


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент Росії Володимир Путін у перебігу робочого візиту до Італії таки мав зустріч із канцлером Німеччини Анґелою Меркель, повідомила одним реченням прес-служба Кремля о пів на другу ночі за московським часом у п’ятницю, коли в Європі було за півгодини до півночі.

Інформацію про цю зустріч підтвердили й західні агентства, але так само ніяких подробиць зустрічі не подали.

За їхніми повідомленнями, російський керівник з’явився в Мілані, де відбувається азійсько-європейський саміт, із запізненням, уже посеред вечірнього обіду її учасників і врешті зустрівся з німецьким канцлером після того.

Раніше, в четвер увечері, агентства повідомляли, що Меркель скасувала плановану було зустріч із Путіним, коли той не прибув у визначений час напередодні обіду.

Президент Росії затримався з прибуттям до Італії після свого візиту до Сербії, яка є близьким союзником Росії серед охочих до вступу до Європейського союзу країн Балкан. Там його бучно зустрічали як найбільшого друга країни й заради його візиту перенесли на чотири дні святкування річниці визволення Белграда від нацистів наприкінці Другої світової війни.

Раніше в четвер Меркель заявляла, що у виконанні Росією «мінських домовленостей» є «дуже, дуже великі недоліки», а тим часом саме Росія має зробити вирішальний внесок у повне виконання укладених у вересні «мінських домовленостей». Вона вже зустрілася з Порошенком у Мілані ще до зустрічі з Путіним.

Так само й президент Франції Франсуа Олланд говорив у Мілані про те, що необхідне безумовне дотримання режиму припинення вогню і повне виконання «мінських домовленостей» про вирішення кризи в частині Сходу України.

На Заході вже багато разів звертали увагу, що в той час як Україна робить багато для виконання «мінських домовленостей» про врегулювання кризи в частині Донбасу, Росія не виконує своїх зобов’язань за цими домовленостями.

Петро Порошенко, крім низки двосторонніх зустрічей, має заплановану на ранок п’ятниці зустріч у багатосторонньому форматі з Анґелою Меркель, Франсуа Олландом, головою Ради міністрів (уряду) Італії Маттео Ренці, а також чільними посадовцями Європейського союзу – президентом Європейської ради Германом Ван Ромпеєм і президентом Європейської комісії Жозе Мануелом Баррозу; їхнім співрозмовником має бути Володимир Путін. За деякими повідомленнями, серед учасників зустрічі з європейського боку може бути й прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон. Головними темами цієї зустрічі мають стати врегулювання на Сході України, а також газова суперечка між Росією й Україною.

XS
SM
MD
LG