Доступність посилання

ТОП новини

Льотчицю Савченко катують – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Російський адвокат Микола Полозов заявляє, що українську льотчицю Надію Савченко в інституті імені Сербського в Москві, куди її доставили на психіатричну експертизу, позбавляють сну.

«Зустрівся з Надією Савченко в інституті Сербського. Одразу скажу, умови для зустрічей із захисниками жахливі і суперечать Європейській конвенції. Не забезпечується конфіденційне спілкування із захисниками. Говорив з нею через скло в присутності п’ятьох співробітників ФСВП, включаючи полковника», – написав він на своїй сторінці у Twitter.

«В інституті Сербського Надію позбавляють сну. Всю ніч біля дверей сидить співробітник ФСВП і стежить за нею. Ми розцінюємо це як тортури», – додав захисник.

Адвокат також зауважив, що слідчий вимагав від мами льотчиці умовити її «відмовитися від нинішніх адвокатів і взяти лояльних».

Полозов також повідомив, що Савченко забороняють не тільки писати листи, а й готувати папери до суду.

На початку цього тижня у Слідчому комітеті Росії повідомили, що Савченко доправили до лікарні для проходження стаціонарної психолого-психіатричної експертизи.

Слідчі заявили, що експертиза триватиме до 30 діб і тому Савченко не може бути доставлена до суду, де 13 жовтня мала розглядатися скарга її захисту на проведення експертизи. Засідання перенесли на 11 листопада – на час після завершення експертизи.

У Росії українську льотчицю-офіцера, яка брала участь в антитерористичній операції як доброволець, звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів, які перебували в Україні нелегально і в лавах сепаратистів висвітлювали їхні напади на українських силовиків.

Савченко взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, незаконно перевезли через кордон і влаштували її передачу російським силовикам. За даними захисту, вона потрапила в полон іще до загибелі росіян і тому не могла бути причетною до цього.

XS
SM
MD
LG