Доступність посилання

ТОП новини

США ведуть із Азербайджаном «суворі розмови» через права людини – дипломат


Томас Мелія
Томас Мелія

Сполучені Штати Америки ведуть із посадовцями Азербайджану «суворі розмови» щодо придушення правозахисних організацій у цій країні, заявив один із чільних дипломатів Державного департаменту США Томас Мелія.

У цих розмовах американська сторона наголошує, що переслідування останнім часом азербайджанських і міжнародних неурядових організацій неприпустиме, сказав він у телепрограмі «Настоящее время» – спільному проекті Радіо Свобода й «Голосу Америки».

США пояснюють Азербайджану, що визначальним елементом тривалої стабільності й добробуту є участь громадян у громадських справах, сказав Томас Мелія, заступник помічника держсекретаря у справах Бюро демократії, прав людини і праці.

Про те саме США говорять і Узбекистану, коли американські представники зустрічаються з узбекистанськими, додав Мелія, перебуваючи цього тижня у столиці Чехії Празі на міжнародному зібранні «Форум-2000».

За його словами, Азербайджан і Узбекистан забезпечать собі краще майбутнє, коли будуть толерантнішими до іншої думки й залучатимуть її носіїв до вирішення проблем.

«Настоящее время» – телевізійна програма для російськомовних, у першу чергу мешканців сусідніх із Росією країн, що пропонуватиме збалансовану альтернативу до дезінформації, яку подають російські ЗМІ і яка призводить до нестабільності в регіоні.

Ця програма є спільним продуктом Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода і радіостанції «Голос Америки», що здійснюється в партнерстві з громадськими і приватними мовниками й інтернет-порталами в Україні, Грузії, Естонії, Латвії, Литві й Молдові. Щодня ця програма представлятиме у прямому ефірі 30 хвилин новин, інтерв’ю, тематичних сюжетів і політичної сатири. Передача говоритиме про те, чого не буде в підконтрольних державі російських засобах інформації, і подаватиме правдивий погляд на події. Крім телеефіру, передача буде доступна в ютюбі, на новинних інтернет-порталах і в соціальних мережах. Автори програми планують збільшити її поширення і присутність на медіа-ринках у регіоні, а також через сателіт.

Сайт програми розташований за адресою www.currenttime.tv

XS
SM
MD
LG