Доступність посилання

ТОП новини

В уряді сподіваються, що закон про державну службу буде ухвалений до кінця року


Віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман
Віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман

Віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман сподівається, що закон «Про державну службу», який враховує прогресивні вітчизняні напрацювання та успішний досвід реформування у європейських країнах, буде ухвалений парламентом нового скликання ще до кінця поточного року, повідомляє прес-служба Каабміну.

За його словами, система державної служби, що діє в Україні, потребує негайного реформування через її політичну заангажованість, низьку професійність та корупційність.

«Мова йде про те, щоб розділити політичні й не політичні посади, по-друге, дати нормальну заробітну плату чиновникам, забезпечити винятково конкурсний відбір і убезпечити державного службовця від політичних репресій. Думаю, до кінця року ми приймемо цей закон, він є дуже важливим», – зазначив Гройсман.

Віце-прем’єр-міністр вважає, що новий закон гарантуватиме рівний доступ кандидатів на посади в державній службі, змінить систему оплати й винагород залежно від ефективності роботи, посилить відповідальність держслужбовців тощо.

Раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що під дію закону про люстрацію потрапляють близько мільйона чиновників.

XS
SM
MD
LG