Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ починає консультації про використання безпілотників в Україні


Керівництво Організації з безпеки і співпраці в Європі починає негайні консультації щодо використання безпілотних апаратів як додаткових засобів спостереження за становищем в Україні, заявив сьогодні нинішній голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер.

Він привітав міжнародні дипломатичні зусилля, вжиті на берегах міжнародного саміту в Мілані, з метою стабілізувати становище в Україні, і подякував Італії, Франції, Німеччині, Україні і Росії за пропозиції надати ОБСЄ безпілотні апарати і персонал для їхнього використання, мовиться в заяві ОБСЄ.

Буркгальтер також закликав усі сторони виявити добру волю і прагматизм і якнайшвидше надати ОБСЄ можливість дієво використовувати безпілотники для спостереження в Україні.

Раніше сьогодні президенти України і Росії після двосторонніх переговорів в італійському Мілані заявили, що, зокрема, досягли певного поступу в питанні контролю за становищем на українсько-російському кордоні, а також у вирішенні проблеми розмежування між сторонами конфлікту в Україні. Зокрема, сторони домовилися про використання безпілотників та іншої сучасної техніки.

Це була вже третя сьогодні зустріч двох президентів. Раніше цього дня вони зустрічалися в так званому «нормандському форматі», з участю також президента Франції і канцлера Німеччини. А перед цим уранці в робочому сніданку також брали участь прем’єри Італії й Великої Британії і президенти Європейської ради і Європейської комісії. Темами зустрічей були врегулювання в частині Донбасу, де за підтримки Росії діють проросійські збройні сепаратисти, і газові суперечки Росії й України.

Проросійські сепаратисти раніше вже не раз заявляли, що не дозволять використання безпілотників і збиватимуть їх.

XS
SM
MD
LG