Доступність посилання

ТОП новини

Військові кажуть, що потрапили в оточення біля села Сміле, РНБО − спростовує


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 18 жовтня 2014 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 18 жовтня 2014 року

Поблизу села Сміле на Луганщині точиться запеклий бій, військові 80-ї аеромобільної бригади потрапили в оточення та потребують допомоги. Про це «5-му каналу» повідомив один із бійців.

«Нас взято в кільце… Танки прориваються. Один прорвався, але ми його підбили. Нам допомагає тільки артилерія. Більше нічого», − заявив боєць.

В той же час, за даними РНБО, військові контролюють ситуацію навколо блокпосту у селі Сміле. Про це заявляв заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

З його слів, бойовики й далі обстрілюють позиції українських бійців із артилерії, однак щодня військовим надходять боєприпаси та все необхідне для виконання завдання.

Обидві заяви не мають наразі підтверджень із незалежних джерел.

Раніше ЗМІ повідомляли, що біля села Смілого Слов'яносербського району Луганської області в засідку потрапили бійці вінницького батальйону спеціального призначення, які їхали на блокпост Нацгвардії біля Смілого. Бойовики розстріляли БТР і БМП військових, які перевозили продовольство і боєприпаси для цього блокпоста. Доля близько 10 військових була невідома. На допомогу вінницьким військовим вирушили бійці батальйону «Айдар», частина з яких також потрапила в засідку. Було виявлено розбиту техніку, але не було знайдено тіл.

Пізніше стало відомо, що шестеро з 11 бійців добровольчого батальйону «Айдар», які позавчора зникли безвісти біля населеного пункту Сміле в Луганській області, знайшлися.

XS
SM
MD
LG