Доступність посилання

ТОП новини

Літак рейсу МН17 збили проросійські сепаратисти – німецька розвідка


Німецька розвідка дійшла висновку, що літак рейсу МН17 авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» у небі над Донбасом збили проросійські сепаратисти. Про це пише німецький журнал Der Spiegel.

Як стверджує видання, керівник Федеральної розвідувальної служби Німеччини Ґергард Шиндлер розповів про це членам парламентського контрольного органу бундестагу ще 8 жовтня, надавши ґрунтовні докази.

За його словами, проросійські сепаратисти збили літак ракетою, випущеною з протиповітряної установки «Бук», яку вони захопили на одній з українських військових баз. В результаті цих дій 17 липня малайзійський літак, який летів з Амстердама до Куала-Лумпура, зазнав катастрофи, загинули 298 осіб.

Нідерландська комісія, яка працює над розслідуванням катастрофи, після розшифрування записів із так званої «чорної скриньки» утрималася від конкретних звинувачень на адресу якоїсь зі сторін.

Натомість Федеральна розвідувальна служба Німеччини дійшла висновку, що як українські знімки, так і російське трактування подій було сфальшовано.

XS
SM
MD
LG