Доступність посилання

ТОП новини

У Москві готують пікети на захист Надії Савченко


Українська льотчиця Надія Савченко
Українська льотчиця Надія Савченко

У понеділок у Москві група активістів організовує серію одиночних пікетів на підтримку української льотчиці Надії Савченко, яку слідство Росії звинувачує у причетності до загибелі двох російських журналістів на Донбасі. Про це активісти повідомляють у Facebook.

«Зараз Надія Савченко протизаконно, з нехтуванням усіма міжнародними нормами і елементарними правами людини, позбавлена волі і утримується в Інституті імені Сербського і нібито «обстежується». Однак у адвокатів є серйозні підстави вважати, що там Надія Савченко зазнає тортур! Якщо Ви не можете більше мовчати про це свавілля і безаконня – виходьте вимагати звільнення невинної громадянки України, чесного воїна і героїчної льотчиці Надії Савченко! Готуйте свої плакати, зустрічаємося у понеділок, з 17.30 до 19.30, біля Центрального входу в Інститут імені Сербського», – мовиться у повідомленні.

Минулого понеділка представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін повідомив, що українську льотчицю помістили у клініку інституту соціальної і судової психіатрії імені Сербського в Москві для проведення призначеної слідством психіатричної експертизи.

А розгляд скарги захисту Надії Савченко з приводу експертизи Басманний суд Москви відклав до 11 листопада – на час після її завершення.

Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів під Луганськом. За версією слідства, у червні вона виконувала функції коректувальника вогню під час обстрілу Луганська українськими військовими, коли загинуло двоє російських журналістів.

Надія Савченко відкидає звинувачення і стверджує, що була захоплена сепаратистами і переправлена до Росії.

XS
SM
MD
LG