Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова до опалювального сезону – Яценюк


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Україна готова розпочати опалювальний сезон, як тільки температура опуститься до відповідного мінімуму. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ICTV.

«У нас повністю вистачає ресурсів, щоб увімкнути батареї, як тільки будуть відповідні температурні режими», – сказав Яценюк.

За словами українського прем’єра, говорити про те, що у Мілані були досягнуті домовленості щодо ціни на російський газ, ще рано.

«Домовленості – це коли підписи стоять. А поки що це тільки розмови», – зазначив він.

За словами Арсенія Яценюка, з президентом Росії Володимиром Путіним можна домовитися, але тільки на його умовах.

«У нього умова одна – загарбати Україну. А у нас умова своя: Радянського Союзу більше не буде. Ми йдемо в Європейський союз», – наголосив Яценюк.

Він зазначив, що якщо в України буде можливість підписати газовий договір, вона його підпише, якщо ні, Європа повинна допомогти країні реверсом.

За інформацією Яценюка, Україна має на рахунках 3,1 мільярда доларів, які вона може використати як платежі за природний газ – за попередні чи майбутні поставки.

Загальний борг України за російський газ, як стверджував на початку липня російський «Газпром», становить 5,3 мільярда доларів. Росія з 16 червня припинила прямі поставки газу Україні. Зараз Україна отримує газ тільки по реверсу з Європи. Транзит російського газу через територію Україну в європейські країни продовжується. Україна не визнає всіх заявлених Росією сум боргу.

XS
SM
MD
LG