Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики двічі намагались штурмувати Донецький аеропорт – штаб АТО


Бойовики двічі намагались штурмувати позиції сил АТО на території Донецького аеропорту, повідомляє прес-служба АТО.

«За підтримки мінометів та гранатометів здійснили атаки на підрозділи українських військових», – зазначають в штабі АТО.

Спільними зусиллями захисників аеропорту та підрозділів вогневої підтримки атаки відбито, втрат серед українських військових немає.

У штабі АТО наголошують, що українські військові дотримуються умов тимчасового припинення вогню, відкривають вогонь у відповідь лише по розвіданих вогневих точках бойовиків, за будь-яких умов не ведуть вогонь по позиціях бойовиків, якщо це може завдати шкоди мирним мешканцям регіону.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня підписано меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї та наступальних дій.

За даними головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, з початку перемир’я на Донбасі загинули 64 українські військові, 364 були поранені.

XS
SM
MD
LG