Доступність посилання

ТОП новини

Початок опалювального сезону в Україні залежатиме від погодних умов – уряд


В уряді погодили питання початку опалювального сезону в Україні. Про це йдеться у спільному листі Міністерство регіонального будівництва та Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

«Мінрегіон України та Міненерговугілля повідомляють про своє погодження початку опалювального сезону 2014-2015 років для виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, місцевих державних адміністрацій України, у разі дотримання таких вимог: опалювальний сезон буде розпочато з урахуванням погодних умов та середньодобової температури зовнішнього повітря, як це передбачено правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду, фактичне використання природного газу споживачами у розрізі адмінтеродиниць до кінця опалювального сезону 2014-2015 років буде забезпечено у межах розподілу обсягів природного газу, затверджених Постановою від 9.07.2014 № 296», – мовиться у повідомленні на урядовому порталі.

«Першочергово у листі пропонується розпочати опалювальний сезон в навчальних та закладах охорони здоров’я, інших закладах соціальної сфери, обладнаних автономними системами опалення та на об’єктах, для теплопостачання яких не використовується природний газ», – зазначається у листі.

Прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелеєва повідомила, що у Києві вже розпочато подачу тепла на об’єкти соціальної інфраструктури.

«У зв’язку з погіршенням погодних умов та суттєвим зниженням середньодобової температури у столиці ухвалено рішення про початок опалювального сезону у Києві. У столиці вже розпочато підключення до теплопостачання приміщення лікарень, дитсадків та шкіл. Найближчим часом Київський міський голова Віталій Кличко підпише відповідне розпорядження, яке стосується житлових будинків», – зазначив Пантелеєв.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що Україна взимку буде з газом. Попередньо Україна домовилася з Росією, що до 31 березня ціна на газ становитиме 385 доларів за тисячу кубометрів. Остаточно це питання має бути узгоджено 21 жовтня з участю не лише України та Росії, а й ЄС.

XS
SM
MD
LG