Доступність посилання

ТОП новини

Проведення виборів у деяких населених пунктах Луганщини є небезпечним для життя – Москаль


Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль
Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль звернувся до окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 114 (Станично-Луганський, Новоайдарський райони) із проханням розглянути можливість проведення виборів 26 жовтня на зазначених територіях через регулярний обстріл і проникнення туди розвідувально-диверсійних груп.

«Практично вся територія Станично-Луганського району, що межує з угрупованням «ЛНР», щодня обстрілюється важкою артилерією, сюди регулярно проникають диверсійно-розвідувальні групи бойовиків. Така ж ситуація в селах Новоайдарського району, які разом зі Станично-Луганським районом входять до одномандатного округу №114. У зв’язку з реальною загрозою життю та здоров’ю членів дільничних виборчкомів, довірених осіб кандидатів у народні депутати, офіційних спостерігачів та самих виборців, голова Луганської ОДА Геннадій Москаль звернувся до окружної виборчої комісії», – йдеться у повідомленні прес-служби Луганської облдержадміністрації.

За словами Москаля, звернення носить рекомендаційний характер.

Аналогічне звернення губернатор направив також до окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №112 щодо можливості проведення голосування 26 жовтня в селах Тошківка, Новотошківка й Нижньому Попаснянсього району. Ці села також перебувають на лінії бойових зіткнень.

Раніше Москаль звернувся до ЦВК з проханням перенести вибори у 104-му мажоритарному окрузі

Наразі частина Луганської області перебуває під контролем сепаратистів. За даними ЦВК, на Луганщині можливо провести вибори у 5 із 11 одномандатних виборчих округів.

XS
SM
MD
LG