Доступність посилання

ТОП новини

Виробництво опіуму в Афганістані сягнуло рекордних обсягів – агенція США


В управлінні спеціального головного інспектора з реконструкції Афганістану заявляють, що вирощування опіумного маку в Афганістані досягло рекордного рівня, незважаючи на те, що уряд США витрачає 7,6 мільярдів доларів, щоб зупинити виробництво.

У доповіді, опублікованій 21 жовтня, заявили, що вирощування зросло до 209 тисяч гектарів в 2013 році, перевищивши рекорд 2007 року вирощування на 193 тисячах гектарів, за даними ООН.

За даними управління, це викликано зростанням цін на опій, збільшенням дешевої робочої сили і доступними цінами технологій.

Зазначається, що зростання виробництва «ставить під сумнів довгострокову ефективність і стійкість» минулих зусиль США щодо стримування виробництва.

У посольстві США в Кабулі заявили, що вони розчаровані новиною про зростання вирощування маку і що сподіваються на новий афганський уряд візьме на себе провідну роль у боротьбі з наркотиками.

Афганістан є найбільшим виробником опіуму в світі – понад 90% наркотичних речовин опійної групи виробляють із афганської сировини.

Більшість опіумного маку вирощують на сході і півдні Афганістану, де мають вплив таліби.

XS
SM
MD
LG