Доступність посилання

ТОП новини

Росія вводить заборону на імпорт і транзит продукції рослинництва з України


З 22 жовтня Росія вводить тимчасові обмеження на поставки або транзит всієї продукції рослинництва з України. Про це йдеться в повідомленні Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд).

У відомстві пояснюють, що різке збільшення обсягів продукції з України, а також відсутність маркування свідчить про її неукраїнське походження, що може пояснюватися поставкою рослинних вантажів з ЄС, щодо яких застосовані обмеження.

Тому Россільгоспнагляд звернувся до Держветфітослужби України з проханням до 21 жовтня надати інформацію про обсяги вирощеної в поточному році в Україні продукції, а також надати інші гарантії українського походження продукції рослинництва, яка поставляється з України до Росії.

Крім того, Россільгоспнагляд вказав на необхідності супроводження кожної партії продукції сертифікатами походження та обов'язкового маркування.

У зв'язку з тим, що Россільгоспнагляд не отримав відповіді на свої запити від Держветфітослужби України, прийнято рішення про введення тимчасових обмежень на поставки всієї продукції рослинництва з України.

Росспоживнагляд від 14 жовтня зупинила ввезення на територію Росії сирних продуктів українського виробництва.

XS
SM
MD
LG