Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі розпочалися газові переговори представників України, ЄС та Росії


У Брюсселі розпочалися газові переговори міністра енергетики Росії Олександра Новака і його українського колеги Юрія Продана, також на зустрічі присутній єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінґер.

Вчора у Києві відбулася зустріч між представниками України та Єврокомісії, де і були узгоджені спільні позиції на газових переговорах за участю російської сторони.

Минулого тижня у Мілані президенти України та Росії обговорили газове питання. За словами Петра Порошенка, сторони не досягли практичного результату, хоча є певний прогрес.

26 вересня після тристоронньої зустрічі в Берліні єврокомісар Еттінґер заявив, що Україна до кінця жовтня має сплатити Росії два мільярди доларів, а до кінця року – ще 1,1 мільярда доларів за раніше спожитий газ.

Якщо Росія до кінця жовтня отримає перший транш і передоплату за ціною 385 доларів за тисячу кубометрів, то поставить Україні п’ять мільярдів кубометрів палива.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан тоді заявив, що російській та українській сторонам не вдалося досягти домовленостей щодо принципів ціноутворення.

XS
SM
MD
LG