Доступність посилання

ТОП новини

Обстрілів українських військових на Донбасі стало менше – прес-центр АТО


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Інтенсивність обстрілів позицій української армії у зоні бойових дій на Донбасі зменшилася. Про це йдеться у повідомлення прес-центру антитерористичної операції у Facebook.

«Режим дотримання артилерійської тиші дає перші результати. Інтенсивність обстрілів позицій сил АТО зменшилась у кілька разів. Сьогодні на Луганщині та на півдні зони АТО, в тому числі Маріуполі, обстрілів позицій українських підрозділів не зафіксовано. Неконтрольовані терористичні збройні формування продовжують обстріли наших позицій лише в районі Дебальцевого та Донецького аеропорту», – мовиться у повідомленні.

За даними прес-центру АТО, втрат серед українських військових через обстріли немає.

Сепаратисти наразі ситуацію не коментують.

Президент України Петро Порошенко заявив, що у вівторок у зоні боїв на сході України спробують оголосити режим артилерійської тиші.

Раніше 21 жовтня прес-служба Порошенка повідомила про його телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним. За повідомленням, глави держав наголосили на необхідності забезпечення режиму повного припинення вогню й артилерійської тиші.

Режим припинення вогню на сході України формально дії з 5 вересня. Тоді тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ у Мінську підписала протокол, який передбачав перемир’я. Крім того, в зоні бойових дій кілька разів оголошували «режим тиші», але обстріли тривають. Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG