Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики вивезли до Росії 500 тонн вугілля і обладнання із заводів – МВС


Бойовики на сході України вивезли 500 тонн вугілля й обладнання із двох заводів в Луганській області, повідомляє головне управління МВС України на Луганщині.

«На Луганщині бойовики на підконтрольній їм території грабують не тільки особисте майно та автотранспорт громадян, але й вивозять вугілля з шахт, демонтують та вивозять обладнання з державних та приватних підприємств», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними міліції, було демонтовано і вивезено обладнання з Луганського заводу електронного машинобудування «Машзавод-100», на якому розроблялося і виготовлялося устаткування для виробництва монокристалів сапфіру, кремнію й інших твердих і надтвердих монокристалів.

Крім того, як повідомили в МВС, бойовики демонтували і вивезли все обладнання із заводу «Юність» у місті Краснодоні, який спеціалізувався переважно на виробництві спеціалізованої продукції для ракетобудівної й аерокосмічної промисловості.

«З шахт «Червонопартизанська» і «Харківська», які входять до ТОВ «ДТЕК Свердловантрацит», бойовики вже вивезли більше ніж 500 тонн вугілля», – додали в міліції.

Крім того, озброєні бойовики під час бойових дій у селі Світличне Луганської області викрали автомобілі «ГАЗ-66», якими перевозилося евакуйоване обладнання з підприємства «Луганськвода», йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, викрадене промислове обладнання й українське вугілля бойовики вивозять до Росії, заявили в МВС.

З квітня на території Донецької і Луганської областей проводиться антитерористична операція. Частину цих областей, в тому числі міста Донецьк та Луганськ, контролюють проросійські бойовики.

XS
SM
MD
LG