Доступність посилання

ТОП новини

Статус учасника бойових дій отримали понад 800 бійців АТО – Денісова


На сьогодні статус учасника бойових дій отримали понад 800 осіб, які брали участь в АТО. Про це заявила міністр соціальної політики Людмила Денісова, повідомляє прес-служба міністерства.

За її словами, уряд удвічі підвищив грошове забезпечення військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО. Наразі вони отримують не менше 6 тисяч гривень.

Міністр соціальної політики також зазначила, що на бійців АТО розповсюджується закон «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Раніше уряд затвердив порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які брали безпосередню участь у антитерористичної операції, забезпеченні її проведення.

Документ передбачає, що статус учасника бойових дій надається: військовослужбовцям (резервістам, військовозобов'язаним) і працівникам ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, особам рядового і начальницького складу, військовослужбовцям, працівникам МВС, Управління державної охорони, Держспецзв'язку, військових формувань, які брали участь в АТО, а також забезпечували її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції.

XS
SM
MD
LG