Доступність посилання

ТОП новини

Стокгольмський арбітраж взяв до провадження додатковий позов «Нафтогазу» – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Стокгольмський арбітражний суд взяв до провадження додаткову позовну заяву України щодо ухвалення тимчасового рішення в справі між «Нафтогазом України» і «Газпромом», повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Відкриваючи засідання уряду, прем’єр заявив, що є два варіанти вирішення проблеми.

«Перший варіант – це підписання тимчасової угоди, яку ми опрацювали з нашими європейськими партнерами... Другий варіант – ... це варіант судового вирішення цього спору, і суд може встановити тимчасову ціну і відповідно порядок оплати й постачання природного газу», – сказав Яценюк.

Він нагадав, що в сховищах газу є близько 17 мільярдів кубів газу, йдуть реверсні поставки газу з ЄС, і поки що тимчасової угоди з Росією не підписано.

21 жовтня у Брюсселі відбулися тристоронні газові переговори, на яких були присутні міністр енергетики Росії Олександр Новак, його український колега Юрій Продан, а також єврокомісар з енергетики Ґюнтер Еттінґер.

Як заявив після цих переговорів міністр енергетики і газової промисловості України Юрій Продан на зустрічі не було досягнуто домовленостей щодо юридичного оформлення проміжної угоди. «Ми наполягаємо, що має бути підписано юридично зобов’язуючий документ. Ціна у 385 доларів за тисячу кубів має бути стабільною і не залежати від будь-яких рішень», – сказав Продан.

XS
SM
MD
LG