Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: за добу на сході поранені 5 військовослужбовців


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Упродовж доби на сході України поранені п’ять українських військовослужбовців, повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, втрат не було. Як заявив Лисенко, після оголошення режиму «тиші» в зоні АТО в багато разів зменшилася кількість обстрілів українських позицій і блокпостів.

Проте продовжувався обстріл позицій сил АТО в районі Дебальцева, Авдіївки, Донецького аеропорту, додав речник. За словами Лисенка, Донецький аеропорт бойовики двічі намагалися атакувати, але були змушені відійти, зазнавши значних втрат.

21 жовтня був оголошений черговий режим «тиші» на сході України.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій.

За даними головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, з початку перемир’я на Донбасі загинули 64 українські військові, 364 були поранені.

XS
SM
MD
LG