Доступність посилання

ТОП новини

Ті, хто розшукує загиблих, просять родичів зниклих безвісти здати ДНК-тести


Володимир Дорофеєв
Володимир Дорофеєв

Всеукраїнська громадська організація «Союз «Народна пам’ять», яка займається пошуком тіл загиблих воїнів, просить родичів зниклих безвісти обов’язково здати ДНК-матеріали.

«Якщо родичі знають, що їхній рідний загинув у зоні бойових дій або зник, потрібно звернутися у найближчий відділок міліції, а краще одразу в обласне управління міліції. Там написати заяву про зникнення людини. Така заява вже є беззаперечною підставою для того, щоб у рідних безкоштовно взяли зразок ДНК», – розповів Радіо Свобода в ефірі програми «Ми разом» заступник ГВО «Союз «Народна пам’ять» Володимир Дорофеєв.

Активіст пошуку загиблих пояснив, що «після аналізу дані потрапляють до бази ДНК знайдених неідентифікованих тіл, які вже поховані або лежать у моргах». Ідентифікація відбувається через спеціальну комп’ютерну програму, яка порівнює дані ДНК-тестів.

Також Володимир Дорофеєв наголошує, що є гостра необхідність забезпечити кожного захисника України спеціальним жетоном, який міститиме необхідну інформацію про особу. Поки Міністерство оборони збирається розпочати випуск таких жетонів, це вже почали робити волонтери.

Понад 2 тисячі жетонів виготовили волонтери з Києва для бійців АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Володимир Дорофеєв каже, що досі весь час займався розшуком місць поховання солдатів Другої світової війни й «ніколи не думав, що тепер доведеться розшукувати їхніх полеглих у боях онуків чи правнуків».

Всеукраїнська громадська організація «Союз «Народна пам’ять» спільно з Міністерством оборони України здійснює гуманітарну місію в зоні бойових дій: розшукує, ексгумує і передає рідним тіла українських воїнів. На машинах з червоними хрестами і написом «Вантаж 200» волонтери об’їжджають райони під Іловайськом, Шахтарськом і Савур-Могилою, які контролюють сепаратисти. За 40 днів місії волонтери знайшли й вивезли 150 тіл.

XS
SM
MD
LG