Доступність посилання

ТОП новини

Те, з чим бореться «Меморіал», сіє хаос на сході України – Чарльз Таннок


Правозахисна російська організація «Меморіал», яка постала перед загрозою закриття, викриває злочини сталінізму, тим часом, як нинішній політикум Росії видає ту епоху за майбутнє держави, заявляє британський євродепутат Чарльз Таннок.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Таннок, який є доповідачем з питання загрозливої ситуації з організацією «Меморіал», заявив про це під час обговорення у Європарламенті.

За його словами, практична реалізація «сталінізму», з яким боровся «Меморіал», нині відбувається на сході України.

«Тим часом, як Україна наближається до парламентських виборів, ми є свідками все більшого хаосу у Донецькому і Луганському регіонах. І це – практичне втілення все тих же «сталінських догм», – каже британський політик.

«Меморіал» – це одна з легендарних російських організацій, що демонструє, якою б мала бути Росія. Її закриття дуже тривожить Європейський парламент», – додав Таннок.

Верховний суд Росії у листопаді може закрити російське правозахисне товариство «Меморіал». З такою вимогою до нього звернулося Міністерство юстиції. У самій організації наголошують, що навіть якщо суд задовольнить цю вимогу, «Меморіал» свою роботу не припинить.

Раніше товариство визнало українську льотчицю Надію Савченко політичною ув’язненою.

У 2009 році «Меморіал» отримав премію Сахарова «За свободу думки».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, раніше цього тижня лист керівництву Росії з проханням не закривати «Меморіал» надіслав голова Європарламенту Мартін Шульц. Проти закриття російського «Меморіалу» також виступили генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд, уповноважена з прав людини в Росії Елла Панфілова.

XS
SM
MD
LG