Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики «ДНР» обіцяють відбити Слов’янськ та прогнозують важкі бойові дії – ЗМІ


Бойовики угруповання «ДНР» планують відбити міста Слов’янськ, Краматорськ і Маріуполь, які контролюють українські військові. Про це заявив «прем’єр-міністр» Олександр Захарченко угруповання «ДНР», яке Україна вважає терористичним.

«Будуть ще дуже важкі періоди військових дій. Будемо забирати Слов’янськ, Краматорськ і Маріуполь. На жаль, не виходить перевести переговори в мирну площину. Режим тиші дотримувався тільки нами. Позавчора ми почали відповідати на вогонь», – зазначив Захарченко, слова якого цитує російське агентство «РИА Новости».

У липні українські військові визволили від сепаратистів місто Слов’янськ.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню, а 19 вересня схвалила меморандум про реалізацію цього пункту протоколу, який передбачає заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій. Проте ці угоди неодноразово порушували.

20 жовтня Захарченко заявив, що українська влада зриває мирний процес і перемир’я треба вважати припиненим.

21 жовтня у зоні боїв на сході України оголосили режим артилерійської тиші. За даними РНБО, після оголошення режиму тиші інтенсивність обстрілів позицій українських військових зменшилася в кілька разів.

XS
SM
MD
LG