Доступність посилання

ТОП новини

Заступника голови НБУ звільнили за законом про люстрацію


Заступника голови Національного банку України Приходька Бориса Вікторовича звільнено з посади відповідно до вимог закону «Про очищення влади», повідомляє прес-служба відомства.

9 жовтня президент України Петро Порошенко підписав закон про очищення влади. Закон набув чинності.

Закон визначає правові й організаційні засади проведення перевірки державних службовців і прирівняних до них осіб, посадових осіб органів місцевого самоврядування з метою відновлення довіри до влади і створення умов для розбудови нової системи органів влади відповідно до європейських стандартів.

У серпні Генпрокуратура затримала заступника голови Національного банку Приходька. За даними слідства, в лютому 2014 року перший заступник голови НБУ за попередньою змовою з главою правління ВАТ «Аграрний фонд» і посадовцями «Брокбізнесбанку» незаконно заволоділи грошовими коштами ВАТ «Аграрний фонд» у розмірі 2 мільярди 69 мільйонів гривень.

Першим заступником голови Нацбанку Приходько був призначений у грудні 2012 року. У березні 2014 року його перевели на посаду заступника глави НБУ. На сайті Нацбанку вказано, що він досі є заступником голови.

XS
SM
MD
LG