Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку відбувається передислокація військових сил – мерія


Пророросійські сепаратисти
Пророросійські сепаратисти

У міській раді Донецька просять мешканців міста зберігати спокій, оскільки відбувається стандартна передислокація військових сил. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Зазначається, що у першій половині дня жителі Донецька повідомляли про звуки залпів і вибухи, станом на 13.30 ситуація в місті залишається напруженою.

Раніше представник полку «Азов» Андрій Дзиндзя заявив, що бойовики готують чергову атаку на Донецький аеропорт. Крім того, за даними видання «Новости Донбасса», бойовики начебто готуються до вуличних боїв у Донецьку. На вулицях помічено зенітні установки, танки.

В міській раді не уточнюють, хто саме обстрілює місто. З квітня українська влада не контролює ситуацію в Донецьку.

14 жовтня до Донецької міської ради ввійшли бойовики угруповання «ДНР» і змусили співробітників міськради опублікувати розпорядження так званої «ради міністрів» «ДНР» про призначення головою адміністрації міста Донецька, виконувачем функцій міського голови Ігоря Мартинова. Хто наразі контролює ситуацію в Донецькій міській раді, невідомо.

20 жовтня «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко звинуватив українську владу у зриві мирного процесу. За його словами, перемир’я треба вважати припиненим. Після цього він заявив, що бойовики планують відбити міста Слов’янськ, Краматорськ і Маріуполь, які контролюють українські військові.

XS
SM
MD
LG