Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: проти керівника люстраційного комітету Дніпропетровська справи не порушували


Таміла Ульянова
Таміла Ульянова

Генеральна прокуратура України відкидає звинувачення на адресу прокуратури Дніпропетровської області в зникненні Таміли Ульянової, керівника місцевого люстраційного комітету.

«Дані, розповсюджені посадовцями обласного рівня у соцмережах, про нібито причетність прокуратури до зникнення голови люстраційного комітету є провокативними, не відповідають дійсності і мають наклепницький характер», – йдеться в повідомленні ГПУ.

У відомстві також додали, що прокуратура області жодного кримінального провадження стосовно голови люстраційного комітету Таміли Ульянової не розпочинала, викликів до прокуратури, допитів і затримань не здійснювала.

Раніше сьогодні у міліції Дніпропетровську повідомили, що через зникнення керівника люстраційного комітету Штабу національного захисту області, кандидата в народні депутати розпочали кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство».

За даними міліції, повідомлення про зникнення жінки надійшло до правоохоронців у 23 жовтня увечері. Колега Ульянової по люстраційному комітету Андрій Немировський сказав Радіо Свобода, що активістка повідомила йому, що має вийти з дому на прохання слідчого, аби передати тому документи. З того часу, каже Немировський, зв’язку з нею немає.

Заступник голови облдержадміністрації Борис Філатов на сторінці в соціальній мережі припустив, що Ульянову могли заарештувати.

XS
SM
MD
LG