Доступність посилання

ТОП новини

«Твій голос – твоя зброя»


Суми – У Сумах проходить акція, яка закликає йти на вибори, молоді активісти долучаються до спостереження за ходом голосування. Водночас деякі студенти кажуть, що не бачать в цьому сенсу і не вірять в те, що вибори – дієвий інструмент впливу.

У Сумах молодіжні громадські організації активно намагаються мотивувати співвітчизників прийти на вибори. Відтак проводять лекції та тренінги. А щоб достукатись до якомога більшої кількості виборців розповсюджують мотиваційні наліпки.

«Зберігай спокій та голосуй!», «Твій голос – твоя зброя» – такі та інші листівки можна побачити на вулицях Сум.

«Твій голос – твоя зброя»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

Навіщо?

Голова Сумського обласного комітету молодіжних організацій Наталка Лучанінова пояснює, що такі акції необхідні. Навіть враховуючи активізацію громадянської свідомості українців, не всі вірять у те, що вибори – запорука змін.

Якщо ми не підемо, не голосуватимемо, то знову ж таки воно все піде прахом просто
Наталка Лучанінова

«Ми просто підтверджуємо позицію людей, які були активні і до цього, і намагаємося пробудити в людях, які навіть активізувалися, але не вірять в те, що вибори можуть щось змінити, дати їм можливість зрозуміти, що вони можуть. І зараз насправді це важливий інструмент. Бо якщо ми не підемо, не голосуватимемо, то знову ж таки воно все піде прахом просто», – зазначає Наталка Лучанінова.

Такі слова частково підтверджують студенти Кирило та Дмитро. Кажуть, що вибори в Україні не впливають ні на що. І що потрібні вони лише політикам, а тому не мають ніякого значення.

«В країні таке твориться, що одні вибори нічого не вирішують зараз. Просто, кого б туди не посадити, все одно буде одне й те саме, із року в рік. Немає сенсу. Кожного разу, коли проходять вибори, все залишається так, як і було, нічого не змінюється в Україні. Жодного разу не змінилось. В основному всі стільки обіцяють, а насправді нічого не відбувається, такого глобального. Тому вважаю, що вибори це «таке», не дуже потрібна річ. Вона потрібна, але в нашій країні це несуттєво», – вважають студенти Кирило та Дмитро.

«Не пішов на вибори? – не плач тоді…»

Всі, хто вважає свій голос неважливим – помиляються, впевнена студентський декан та спостерігач Громадської мережі «Опора» Оксана Опарій. А молоді як рушійній силі в державі варто не лише голосувати, а й брати активну участь у спостереженні за кампанією, виборюючи таким чином справедливість.

Оманлива думка, типу: «мій голос нічого не значить». Тут боротьба за кожен бюлетень
Оксана Опарій

«Оманлива думка, типу: «мій голос нічого не значить» або «ну що мій один голос». Кожен голос рахує, який відсоток, і тут боротьба за кожен відсоток, за кожен бюлетень. І ти такий: «а я не пішов на вибори», а твій голос був би важливий, а так там якийсь упир буде сидіть та і все, і не плач тоді... Саме це багато студентів, молоді не розуміє, що їхній голос дійсно важливий», – говорить Оксана Опарій.

За інформацією соціологічної служби Центру Разумкова, у 2004 році 71% молодих людей взяли участь у виборах. Водночас на останніх президентських виборах 2014 року рівень активності молоді знизився до 44%.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG