Доступність посилання

ТОП новини

Україна обирає. Живий блог

До Верховної Ради проходять 7 партій – національний екзит-пол

Радіо Свобода слідкує за перебігом виборів, можливими порушеннями та за всією найцікавішою інформацію з соцмереж.

Громадянська мережа «Опора» повідомляє на цей момент про близько 600 порушеннь норм виборчого законодавства. Ідеться про порушення, зафіксовані протягом всієї виборчої кампанії.

У своєму зверненні до українців президент Петро Порошенко закликав голосувати по совісті. Свій голос уже віддали родина президента: дружина Марина Порошенко та син, кандидат у народні депутати, Олексій Порошенко проголосували на виборчій дільниці у Будинку офіцерів у Києві. Перша леді пояснила відсутність Петра Порошенка на дільниці тим, що він перебуває на Донбасі, адже «хоче подбати, щоб всі українці мали можливість проголосувати».

Голосую сама, мій чоловік на Донбасі, але проголосує - Марина Порошенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

Закон про голосування бійців у зоні АТО не ухвалили. Тож волонтери вирішили дізнатися, скільки голосів "втрачено"

Кандидати в депутати голосують здебільшого зранку...

Петро Порошенко поки не проголосував, бо він перебуває в Краматорську. Його прес-служба запевняє: президент має встигнути повернутися до Києва, щоб реалізувати своє виборче право.

На Кіровоградщині, де перебувають кандидати від Блоку Петра Порошенка - Мустафа Найєм, Сергій Лещнко та Світлана Заліщук, побили машину Лещенка.

Як повідомили Українській правді учасники події, напад стався На машину біля готельного комплексу "Орлиное гнездо" напали 6 осіб. Внаслідок нападу камінням повністю розбито автівку.

"Напад здійснено поруч із виборчою дільницею, де було виявлено підкуп виборців на користь Олеся Довгого", - повідомили активісти.

Як відомо, штаби демократичних сил не змогли домовитися про єдиного кандидата на окрузі 102 Кіровоградської області, який би міг конкурувати із колишнім секретарем Київради, соратником Леоніда Черновецького - Олесем Довгим.

Партії Майдану" домовилися об'єднатися у боротьбі із одіозними кандидатами на майбутніх виборах до Верховної Ради.

Партія "Сильна Україна" закликала сьогодні голосувати за країну.

А "Опозиційний блок" фіксує і повідомляє про порушення. Їх переглянути можна тут

Порошенко відвідав виборчу дільницю в Краматорську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

Ось такі смс-ки приходять виборцям. Правда, невідомо від кого:)

Посольство України в Кувейті пропонує нову моду об'єднання культур;)

Кореспондент Радіо Свобода Сергій Андрушко зафіксував дивні літери біля Українського дому в Києві:)

Прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган повідомила на своїй сторінці у Фейсбук:

Кривий ріг. Округ кандидата К.Усова. машину розстріляли впритул стрілки, які навіть не ховаються

Кажуть, що розборки. Є пораненв.
Усов живий)

Кандидат у народні депутати у 179 окрузі Василь Грицак разом з невідомими, озброєними автоматами, захопив міськраду міста Лозова на Харківщині, повідомляє LB.ua з посиланням на місцевих мешканців.

Сам Грицак таку інформацію спростовує.

Жоден із добровольців «Айдару», що служать у Щасті, не зміг проголосувати – комбат

Жоден боєць добровольчого батальйону «Айдар», який підпорядковується Міністерству оборони України, сьогодні в місті Щастя під Луганськом не проголосував. Там не відкрилися виборчі дільниці. Про це Радіо Свобода повідомив командир батальйону Сергій Мельничук.

«У нас був 105-й виборчий округ. Гарант Конституції не зробив нічого для того, щоб він діяв. Ні бійці, ні люди в Щасті, які виїхали з Луганська, не змогли проголосувати», – сказав комбат.

За його словами, оперативна обстановка в Щасті, яке впродовж останніх місяців піддається періодичним обстрілам, давала змогу провести вибори.

Депутат від партії «Свобода» Руслан Андрійко повідомив Радіо Свобода, що гроші роздавали людям, за те що вони проголосували певним чином. В організаторів вилучена зброя, в тому числі автомат та набої до нього. В процесі затримання виникла бійка.
Наразі підтверджень цієї інформації з інших джерел немає.

Раніше Центральна виборча комісія зареєструвала 29 кандидатів в депутати Верховної Ради по одномандатному округу №217, зокрема самовисуванець, командир полку «Азов» Андрій Білецький, Дарт Володимирович Вейдер, висунутий Інтернет партією України, а також самовисуванець Вадим Столяр, в минулому народний депутат VI скликання від фракції Партії регіонів.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG