Доступність посилання

ТОП новини

Понаду тисячу переселенців з Криму і Донбасу голосують на Львівщині


На Львівщині можуть проголосувати 26 жовтня понад тисячу переселенців з Донбасу і Криму. Саме стільки з них зареєструвалися і виявили бажання обирати новий парламент.

На сьогодні на Львівщині офіційно, за даними департаменту соціального захисту Львівської обладміністрації, проживає понад 6500 людей, які переселилися з Криму і Донбасу.

За словами переселенки Тетяни Дурнєвої з Донецька, вона не мала жодних проблем, щоб проголосувати за політичну силу у Львові. Жінка здивована, що так мало переселенців вирішили взяти участь у голосуванні, але припускає, що, можливо, багато з них повернулись на Донбас.

«Нарешті я проголосувала, бо на президентських виборах не змогла, бо терористи не дали мені такої можливості у травні. Цього року вперше в житті я йшла на дільницю впевнена, знала, за кого. Я вірю у зміни в країні. Сподіваюсь, що парламент буде новий, що там будуть люди, які захищатимуть не свої інтереси, а майбутнє моїх дітей», – наголосила Тетяна Дурнєва.

Жінка розповіла, що з телефонних розмов з рідними дізналася, що вони голосують у містах Луганщини і Донеччини, які перебувають під контролем української армії. А ті, які контролює угруповання «ДНР», позбавлені права вибору.

«Говорити про політичну зрілість виборців Донбасу, про те, що змінились політичні симпатії східняків, завчасно. Там втомлені люди, відчутна приреченість в очах. Жити у таких умовах стільки часу, дуже важко», – зауважила переселенка.

26 жовтня в Україні відбуваються дострокові парламентські вибори. Голосування не розпочалося в дев’яти одномандатних округах на Донеччині і в шести – на Луганщині. Також громадяни України позбавлені права голосу в окупованих Росією Автономній Республіці Крим та Севастополі.

XS
SM
MD
LG