Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: в парламент з посади мера Києва я не піду


Лідер партії УДАР, міський голова Києва Віталій Кличко зазначає, що не має наміру йти в парламент з посади мера. Про це він сказав в ефірі телеканалу «1+1».

«Кияни дали мені великий кредит довіри, щоб реалізувати необхідні реформи, у киян великі очікування, і я в жодному разі їх не підведу. Але, взявши на себе відповідальність і очоливши об’єднаний список, я веду до Верховної Ради своїх партійців – політиків, які повинні реалізувати очікування людей не тільки в Києві, а й по всій країні, впроваджувати реформи. А в парламент з посади мера я не піду», – цитує заяву Кличка прес-служба його партії.

Політик також зазначив, що має «великі очікування» від нового парламенту і сподівається на співпрацю столичної влади і новообраного складу Верховної Ради.

«Нам потрібно ухвалити багато законопроектів. Один з ключових – зміни до законодавства щодо зарахування до доходів бюджету міста Києва податку на доходи фізичних осіб. Всі говорять про децентралізацію влади і бюджету. Тому податки киян повинні залишатися у Києві. На сьогодні дефіцит міського бюджету – більш ніж 3 мільярди гривень і при цьому понад 8 мільярдів у нас щорічно вилучають», – додав Кличко.

На дострокових парламентських виборах 26 жовтня Віталій Кличко очолював «Блок Петра Порошенка» – політичну силу, з якою обʼєдналася його партія УДАР. Другим номером після Кличка у списку блоку йде Юрій Луценко.

XS
SM
MD
LG