Доступність посилання

ТОП новини

Посол США: голосування 26 жовтня – ще один крок на демократичному шляху України


Посол США Джеффрі Пайєтт позитивно оцінює перебіг голосування на дострокових парламентських виборах в Україні 26 жовтня. Про це йдеться у спільній заяві посла Пайєтта і посла США при ОБСЄ Деніела Беєра.

«Сьогодні ми мали честь спостерігати українську демократію в дії, коли країна, вдруге за рік, пішла на виборчі дільниці – цього разу проголосувати за новий парламент. Протягом декількох годин представники посольства відвідали десять виборчих дільниць по всьому Києву, аби побачити, як розгортаються події у цей історичний день. Співробітники виборчих комісій, спостерігачі та громадяни, з якими ми спілкувалися, радо обговорювали підготовку до виборів і були сповнені ентузіазму щодо можливості знов проголосувати за зміни. Атмосфера була оптимістичною і позитивною», – зазначив посол Пайєтт.

«Сьогоднішнє голосування є ще одним кроком на демократичному шляху України. Ми вітаємо всіх, хто в країні та по всьому світу зміг проголосувати, і чекаємо на оцінку сьогоднішнього голосування місцевими та міжнародними спостерігачами», – додав він.

Згідно з заявою, у понеділок, 27 жовтня, попередню оцінку українським виборам дадуть в ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG