Доступність посилання

ТОП новини

КВУ рекомендуватиме ЦВК визнати недійсними вибори в «окрузі Довгого»


Олексій Кошель
Олексій Кошель

Комітет виборців України має намір звернутися до Центральної виборчої комісії з проханням визнати недійсними вибори в 102-му одномандатному виборчому окрузі (Кіровоградська область), де серед кандидатів лідирує колишній секретар Київради Олесь Довгий.

Як повідомив голова правління КВУ Олексій Кошель, у цьому окрузі, зокрема мали місце такі порушення як «підкуп виборців, бандитизм, тиск на членів виборчої комісії і наглядачів». «Ці факти були масштабними. На думку нашої організації, вони вплинули на результат голосування», – сказав Кошель.

Окрім того, на думку КВУ, сумнівною є легітимність результати виборів у низці одномандатних округів у Донецькій області, у тому числі йдеться про округ № 45, де перемагає самовисуванець Юхим Звягільський.

«Проблемний округ № 45, де балотувався й отримав перемогу пан Звягільський. Специфіка цього округу у тому, що вибори відбулися лише на чотирьох виборчих дільницях. На цих дільницях відбувалося псевдозамінування. Але КВУ не береться давати оцінку цьому виборчому округу, тому що ми вирішили для себе я у найбільш ризикованих населених пунктах, де є загроза обстрілу, не виставляти своїх спостерігачів на виборчі дільниці», – пояснив Кошель.

За попередніми даними ЦВК, в окрузі №102 (центр – Знам’янка Кіровоградської області) лідирує самовисуванець Довгий. В окрузі №45(центр – Курахове Донецької області) за результатами обробки 100% протоколів із великим відривом від конкурентів перемагає Звягільський.

XS
SM
MD
LG