Доступність посилання

ТОП новини

Державі повернули ділянку лісу в Сухолуччі, яка належала Януковичу – ГПУ


Правоохоронці провели виконавчі дії щодо повернення до державної власності 2,6 гектара лісу в Сухолуччі, переданих товариству «Будинок лісника», яке пов’язують з колишнім президентом України Віктором Януковичем. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У серпні цього року господарський суд Київської області задовольнив позов прокуратури Київської області щодо розірвання договору щодо довгострокового користування лісовою ділянкою та повернення її до державної власності.

Наразі судове рішення виконано, зазначають у ГПУ.

7 жовтня Верховна Рада ухвалила урядовий закон про внесення змін до Кримінального і Кримінального процесуального кодексів України і дозволив заочне засудження і конфіскацію майна осіб, які перебувають у міжнародному розшуку за злочини проти України. 21 президент Петро Порошенко підписав цей закон.

Низка українських високопосадовців, яка втекла з країни після масових розстрілів протестувальників на Майдані у Києві, перебуває у міжнародному розшуку. Зокрема, це колишній президент України Віктор Янукович, екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, колишній генпрокурор Віктор Пшонка.

XS
SM
MD
LG