Доступність посилання

ТОП новини

ENEMO: вибори в Україні відбулися прозоро й відповідно до міжнародних стандартів


Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) відзначає, що голосування на виборах до Верховної Ради України 26 жовтня відбувалося прозоро й відповідно до міжнародних стандартів. Про це заявив голова місії ENEMO в Україні Срджан Павличич.

Він зауважив, що певні порушення, які не мали значного впливу на результати, були зазначені здебільшого під час передвиборної кампанії. Крім того, за його словами, було зафіксовано певні випадки фізичного насильства щодо кандидатів у народні депутати.

Також Павличич закликав усіх учасників виборчого процесу зберігати «спокій і утриматися від будь-яких проявів неетичної поведінки» до оголошення остаточних результатів парламентських виборів.

У місії організації були залучені 206 спостерігачів, які спостерігали за відкриттям 101 виборчої дільниці, відвідали 1 250 дільниць і спостерігали за підрахунком голосів на 99 дільницях і за передачею результатів у 99 окружкомів.

Також у Комітеті виборців України заявили, що під час волевиявлення українців зафіксували 805 порушень виборчого процесу, проте понад 85% із них – це технічні питання і процедурні моменти, що ніяк не вплинули на демократичність і правомірність ходу голосування й результатів.

XS
SM
MD
LG