Доступність посилання

ТОП новини

ПА НАТО: дезінформація – метод агресії Кремля щодо всіх сусідів


Парламентські вибори в Україні були взірцевими, зокрема для сусідніх країн – Росії, Молдови та Білорусі. Про це заявила голова спостережної місії Парламентської асамблеї НАТО Раса Юкневічене. За її словами, західним країнам слід розробити новий план, на зразок «Плану Маршалла» для підтримки України на шляху до європейських реформ.

«Маємо не забувати, що Україна перебуває у стані війни, і за останні 9 місяців у конфлікті, ініційованому Росією, загинуло вже близько 3700 українців. Росія комбінує військові дії з іншими методами для дестабілізації України, включаючи використання інформації, або скоріше дезінформації, що є частиною агресивного порядку денного Кремля стосовно всіх сусідніх країн»., – заявила Юкневічене.

За словами голови місії, українці мають пишатися тим, чого досягли всього за рік.

«Усюди міжнародних спостерігачів приймали дуже добре. Крім того, я всюди бачила дуже багато місцевих спостерігачів, від партій та громадських організацій. Це, як на мене, хороший знак, що люди зацікавлені у виборах, які залучили мільйони людей – не прямо, але наприклад, як членів комісій. І це є частиною побудови громадянського суспільства в Україні», – сказала вона в коментарі Радіо Свобода.

26 жовтня в Україні відбулися дострокові парламентські вибори.

XS
SM
MD
LG