Доступність посилання

ТОП новини

Польща передислокує військові підрозділи на схід – Семоняк


©Shutterstock
©Shutterstock

Польща передислокує тисячі військових до східних кордонів. Про це заявив міністр оборони Польщі Томаш Семоняк в агентству AP. За його словами, війська потрібні на сході через конфлікт в Україні.

«Геополітична ситуація змінилася, у нас виникла найсерйозніша криза у галузі безпеки з часів холодної війни. Ми повинні зробити висновки з цього», – зазначив Семоняк.

За його словами, до 2017 року у трьох військових базах на сході збільшиться особовий склад з нинішніх 30 відсотків до 90. Семоняк каже, що це не є «радикальним кроком».

Польща вступила у НАТО у 1999 році, але значна частина її 120-тисячної армії розміщується вздовж західного кордону країни ще з часу колишнього протистояння країн Варшавського договору, до якого входила Польща, і країн НАТО.

Наразі польські військові підрозділи, що дислокуюються на сході, заповнені особовим складом на 30 відсотків, а 100-відсоткове поповнення передбачено тільки на випадок війни.

Упродовж останнього часу відносини між Росією і Польщею погіршилися. У п’ятницю було оголошено про позбавлення акредитації у Польщі кореспондента «RIA Новости» Леоніда Свиридова, якого звинувачують у шпигунстві.

XS
SM
MD
LG