Доступність посилання

ТОП новини

Ірак: від вибухів загинуло щонайменше 34 людини


Чорний прапор джигаду
Чорний прапор джигаду

Щонайменше 34 людини загинуло в Іраку під час вибуху двох автомобілів, у яких були закладені бомби. У понеділок увечері у результаті вибуху у Багдаді було вбито 10 людей і 18 поранено.

Замінована машина вибухнула також у передмісті Джурф ас-Сахар, де проживають переважно суніти. Там смертник на автомобілі в’їхав у контрольно-пропускний пункт. За повідомленням поліції, там загинуло щонайменше 24 людини, ще 25 було поранено. Більшість загиблих були членами шиїтського руху, зазначають представники влади.

Джурф ас-Цукор знаходиться у 50 кілометрах на південь від Багдада і населений переважно сунітами. Місто розташоване на дорозі, яку використовують паломники-шиїти на шляху до міста Карбала. Паломники мають пройти цим шляхом наступного тижня, щоб вшанувати пам’ять онука пророка Магомета імама Хусейна, одного з шанованих шиїтських мучеників.

Наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за напад у Джуфра ас-Сахар.

Бойовиками угруповання «Ісламська держава» втратили контроль над цим містом у неділю. Іракські солдати і шиїтська міліція відбили його у джигадистів-сунітів.

XS
SM
MD
LG