Доступність посилання

ТОП новини

Активісти вночі принесли шини, щоб захистити перемогу «айдарівця»


Активісти вночі палили шини, щоб захистити перемогу «айдарівця»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

Мінімальна різниця до кінця підрахунку голосів утримувалася у 22-му виборчому окрузі в Луцьку, де на перемогу претендували боєць батальйону «Айдар» Ігор Лапін та завідувач кафедри української літератури Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ірина Констанкевич.

Кандидат Ігор Лапін через це закликав своїх прибічників збиратися під міськрадою, де розташована окружна виборча комісія. Близько сотні представників Самооборони Майдану Волині, батальйону «Айдар» та інші активісти притягли під міськраду шини, дрова і «буржуйку». Люди стверджували, що отримали повідомлення, що від імені самооборонців готується провокація. Вони ж начебто зібралися, щоб цього не допустити.

Командира роти «Захід» добровольчого батальйону «Айдар»Ігоря Лапіна підтримала політична партія «Народний Фронт». Його головна конкурентка Ірина Констанкевич є також заступником голови правління благодійного фонду народного депутата Ігоря Палиці.

Під ранок стало відомо, що Ігор Лапін переміг Ірину Констанкевич з перевагою у 28 голосів. За інформацією на сайті ЦВК, після опрацювання 100% протоколів за Лапіна проголосували 24245 виборців (це 24,24% голосів), за Констанкевич – 24217 (24,21%).

Аналогічна ситуація, коли постійна зміна лідерства в ході підрахунку змусила нервувати кандидатів та їхні штаби, склалася і на Рівненщині, в окрузі № 154 з центром у місті Дубно. Тут упродовж підрахунку постійно змінювалися імена лідерів – голови районної ради Олександра Дехтярчука («Блок Петра Порошенка») та підприємця Богдана Файфури («Народний фронт).

Члени окружної комісії в Дубні змушені були також провести ніч поруч із «громадською охороною» ззовні будівлі. Кандидат Олександр Дехтярчук пояснив Радіо Свобода, що підрахунок, який зробили його спостерігачі по бюлетенях, розходиться із даними, які передавала комісія до ЦВК. Він не виключає механічної помилки.

За даними ЦВК, в окрузі № 154 ще належить опрацювати понад 30% протоколів. Зранку перевагу в 105 голосів має Богдан Файфура.

XS
SM
MD
LG