Доступність посилання

ТОП новини

Лінія розмежування на Донбасі буде узгоджена днями – Лавров


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Лінія розмежування між сепаратистами і українською армією на сході Украіни буде узгоджена протягом найближчих днів. Про це в інтерв’ю газеті «Известия» заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Після цього стане можливим відведення важких озброєнь обох сторін, що, за словами російського міністра, «стане вирішальним фактором у плані заспокоєння ситуації і виключення інцидентів», додав Лавров.

Від початку дії режиму припинення вогню українські військові і сепаратисти періодично звинувачують один одного в порушенні перемир’я.

19 вересня в Мінську на переговорах контактної групи Україна, Росія та ОБСЄ за участю сепаратистів узгодили перемир’я і питання щодо статусу контрольованих бойовиками районів Донбасу, зокрема, домовилися визначити лінію розмежування і створити уздовж неї 30-кілометрову зону безпеки.

Раніше постійний представник Росії при ОБСЄ Андрій Келін заявив, що близько 80 російських офіцерів перебувають в Україні і беруть участь у створенні карти щодо відведення важкої техніки від лінії ведення вогню в Донбасі.

XS
SM
MD
LG